"Curtea Constituţională (CCR) a amânat pentru 24 de ore deliberările după ce judecătorul raportor pe această speţă, Petre Lăzăroiu, a invocat motive de sănătate."
Hernie de disc?
https://www.capital.ro/dragnea-ar-putea-scapa-de...
Dragnea ar putea SCĂPA de condamnare! Mai sunt câteva ore
Dragnea ar putea SCĂPA de condamnare! Mai sunt câteva ore
Nu cred că este legal să "delegi" calitatea de Președinte al Camerei Deputaților. Această funcție este una constituțională.
Deși am văzut pe multe legi alte semnături. La legi nu e o problemă dacă semnezi câteva zile mai târziu fiindcă ești plecat. De exemplu dacă Președintele României este plecat în străinătate, semnează altcineva decretele în locul lui?
"(4) Calitatea de preşedinte al Camerei Deputaților şi a celorlalți membri ai Biroului permanent încetează [doar] înainte de expirarea mandatului, ca urmare a revocării în condițiile prezentului regulament, sau încetează de drept, în următoarele situații:
în caz de demisie, la data menționată în cererea de demisie;
în caz de încetare a calității de deputat, la data prevăzută la art. 7 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților şi al senatorilor, republicată;
în caz de pierdere a calității de membru al grupului parlamentar căruia îi aparține funcția şi care l-a propus pentru această funcție, la data precizată de deputat sau de liderul grupului respectiv, după caz;
în caz de pierdere a sprijinului politic, potrivit art. 32 alin. (3) din Legea nr. 96/2006, republicată, la data informării plenului Camerei Deputaților despre încetarea de drept a calității de membru al Biroului permanent."
Art. 35
(1) Vicepreşedinții îndeplinesc atribuțiile stabilite de Biroul permanent sau încredințate de preşedintele Camerei Deputaților.
(2) Vicepreşedinții conduc activitatea Biroului permanent şi a plenului Camerei Deputaților, la solicitarea preşedintelui sau, în absența acestuia, prin decizie a preşedintelui Camerei Deputaților.
(3) În perioada în care preşedintele Camerei Deputaților asigură interimatul funcției de Preşedinte al României, atribuțiile preşedintelui Camerei Deputaților se exercită de unul dintre vicepreşedinți, desemnat de preşedintele Camerei Deputaților.
...
Da bine dacă Președintele României e suspendat interimatul îl asigură Președintele Senatului, apoi urmează Președintele Camerei. Pentru această posibilitate a fost scris acest alineat.
Este singurul loc din Regulament unde scrie că atribuțiile (constituționale) ale Președintelui Camerei pot fi preluate de unul dintre vicepreședinți.
Mai scrie în mai multe locuri că vicepreședinții pot deschide și conduce dezbaterile în lipsa Președintelui.
Dar dacă Președintele Camerei este în funcție atribuțiile sale constituționale adică inclusiv cele din articolul 146 e) din Constituție, adică sesizarea CCR, nu cred că pot fi "delegate".
Este ca și cum Președintele României ar delega către altcineva semnarea decretelor prezidențiale.
(Nu cred că el este plecat atât de mult încât nu poate semna o sesizare către CCR.)
https://www.ccr.ro/files/meetings/Plen_11_aprilie_2019.pdf
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act4_1&par1=0
Cineva este de aceeași părere cu mine. Din păcate, chiar "partea" din conflict. Din păcate fără să argumenteze.
"preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate să delege atribuţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor prevăzute de Constituţie către vicepreşedinţi."
președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea
Dar iată ce se mai scrie aici. Miza acestei sesizări făcute de Iordache nu este nici pe departe doar cazul lui Dragnea
Miza este ca, în cazul admiterii sesizării lui Florin Iordache, verdictele date în procesele de corupție din ultimii 15 ani să fie lovite de nulitate.
Ca și în cazul "dezincriminării parțiale" de către CCR în cazul "abuzului în serviciu", articolul din Codul Penal modificat de către CCR în urma căreia au scăpat sute de mari inculpați, care nu mai pot fi reîncadrați din cauză că faptele s-au prescris, se urmărește scoaterea retroactivă de sub acuzație a multor inculpați acuzați de "corupție", un termen vag din punct de vedere juridic care de fapt îi cuprinde pe cei mai mari infractori. (Dacă dispoziții din legea 304 din 2004 referitoare la numărul de judecători sunt anulate de CCR la cererea lui Florin Iordache). 2019-2004 = 15.
S-ar părea, încă un mic serviciu pe care Dragnea, Iordache, vor să-l facă României.
https://romania.europalibera.org/a/sesizare-ccr-completuri-de-trei-judecatori/29872448.html
https://www.google.com/search?q=Tarcea+pre%C8%99edintele+camerei+delege
Alt argument principal rămâne.
Dragnea & Co nu au reușit să modifice cum au vrut ei legea 304/2004 prin legea 207/2018 datorită unui număr de sesizări făcute de opoziție înainte de promulgare după cum se poate vedea în procesul legislativ mai sus și deciziile respective ale CCR. Acum ei încearcă invers să sesizeze ei CCR pentru a obține ceva ce CCR le-a respins deja prin deciziile anterioare.
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=16610
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
George Ion October 26 at 11:53 PM · 7 Comments Like Comment Share Comment...
-
George Ion Public Nov 13, 2018 Dido - Dóra Belépő Létay similarities-asemanari.blogspot.com ...
-
George Ion 1 hr · Just to summarize what happened last night. I posted this hypothesis about cancer be...
No comments:
Post a Comment