Wednesday, April 10, 2019

Odiseea completă a lui Dragnea cu CCR-ul.

"Astăzi, CCR judecă sesizarea lui Florin Iordache privind completurile specializate în corupție de la instanța supremă. O decizie favorabilă a Curții l-ar putea scăpa de condamnare pe liderul PSD. Avocații lui Dragnea în procesul angajărilor fictive, în care a primit trei ani și jumătate de închisoare, au cerut desființarea sentinței și rejudecarea dosarului invocând tocmai acest motiv - procesul nu a fost judecat în prima instanță de un complet specializat."

Da bine așa cum ne-a obișnuit media anti-socială de atâți ani. Nimic concret, adică ce se judecă. Organizarea judecătoriilor, legi, hotărâri, etc.. Acum trebuie să ghicim.



HOTNEWS.RO

Dragnea își joacă ultima carte la Curtea Constituțională. CCR judecă astăzi sesizarea privind completurile specializate

Avem două sesizări la CCR

O excepție ridicată de avocații lui Dragnea (146 d)

"exceptia ridicata de avocatii lui Liviu Dragnea in procesul Angajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman, in care politicianul contesta o condamnare pe fond la 3 ani si 6 luni cu executare."

Un conflict de natură constituțională (146 e) sesizat de Iordache în locul lui Dragnea.

"unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu completurile specializate."

Bine care e conflictul, ICCJ nu respectă legea 92?

http://www.ziare.com/.../vedem-just-sustine-ca...





La CCR se judecă legile nu părțile. Dacă ar fi parte, atunci Dragnea ar fi acuzarea. Adică ar acuza legea că nu e constituțională și ar cere CCR să o modifice ceea ce face.

Cu toate acestea pagina de căutare (a CCR), rezultatele, deciziile folosesc cuvântul părți pentru cei care ridică excepții.

În orice caz. O vom lămuri în timp.

Introduceți aici la părți numele Dragnea. https://www.ccr.ro/ccrSearch
Veți vedea în rezultate că el atacă prin avocații săi legea 304/2004 care modifica legea 92/1992

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=50322

Articolul 17 cred. Să caut textul sesizării.

https://lege5.ro/.../legea-nr-92-1992-pentru-organizarea...





Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească

Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească

Astăzi CCR judecă un singur dosar. Sesizarea lui Iordache pe conflictul între instituțiile statului.

Articolul 146 e) spune unul din președinții celor două camere. Totuși când am auzit ultima dată Președintele era Dragnea nu Iordache?

ARTICOLUL 146
Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
...
e) soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii;

Și ce are conflictul de natură constituțională cu o biată lege? O lege care a fost modificată de Parlament ultima dată în 2018 pe vremea lui Dragnea și Iordache. Ca și cum ai spune că ai semnat o lege neconstituțională.

Sunt două dosare. Unul al lui Dragnea pe lege, care în ultima versiune din 2018 e semnată chiar de el iar una de conflict al lui Iordache dar tot pe o lege semnată de Dragnea.

Greșesc. Legea nu e semnată de Dragnea.

Deci ce au făcut ăștia. Au încercat în 2018 să modifice legea 304/2004 aia cu organizarea judecătoriilor doar pentru a-l scăpa pe Dragnea, deși nu văd cum retroactiv. Au fost nu știu câte sesizări de neconstituționalitate, până la urmă nu le-a ieșit cum au vrut iar legea a fost semnată de altcineva nu de Dragnea.

(Nu mai funcționează link-uri pe fb la Camera Deputaților, puteți să copy acest link și să-l introduceți în căsuța de adresă a browserului.)

https://drive.google.com/.../1DWP4sAQmmHe810SMmhx.../view...

Toată legea aici

https://drive.google.com/.../18hNpJLejfHFjo7RG2VE.../view...

Și procesul legislativ cu sesizările de neconstituționalitate dinainte de promulgare.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=16610

Dragnea l-a delegat pe Petru Gabriel Vlase să o semneze. Acum l-a delegat pe Iordache să sesizeze un conflict de neconstituționalitate pe legea semnată de Vlase și în același timp Dragnea însuși a ridicat o excepție tot de neconstituționalitate ca inculpat pe o lege care e semnată de un tip delegat de el să o semneze (Vlase). Interesant. Deci Dragnea spune că legea semnată de delegatul său e neconstituțională?

Nu, spune că legea 304 e neconstituțională dar nu poți să te referi la o lege care e modificată prin altă lege. Legea 304/2004 nu mai există, ea a devenit 207/2018.

De fapt e legea 92/1992, republicată.

Ok m-am prins. Dragnea & Co nu au reușit să modifice cum au vrut ei legea 304/2004 prin legea 207/2018 datorită unui număr de sesizări făcute de opoziție înainte de promulgare și deciziile respective ale CCR. Acum ei încearcă invers să sesizeze ei CCR pentru a obține ceva ce CCR le-a respins deja prin deciziile anterioare.

Cred că e foarte posibil ca Dragnea să devină ilegalist sau activist din pușcărie sau așa ceva. O victimă și mai mare a regimului pe care nu a putut să-l distrugă.

No comments:

Post a Comment